Cliënt aanmelden

Professionals kunnen cliënten bij het Nu Niet Zwanger programma in Flevoland aanmelden door onderstaand aanmeldformulier in te vullen en per beveiligde e-mail naar ons te versturen.

Wil je eerst even overleggen over een casus? Stuur ons dan een e-mail op: nunietzwanger@ggdflevoland.nl, dan belt één van onze inhoudelijk coördinatoren z.s.m. terug!

Klik hier voor het aanmeldformulier voor NNZ Noord-Veluwe

Meld je een cliënt aan?
Dan pakt één van onze inhoudelijk coördinatoren de casus op:

Stap 1: we nemen contact op met de aanmelder

We vinden het fijn wanneer cliënten warm aan ons worden overgedragen. Daarom zoeken we altijd even contact met de aanmelder. Zo kunnen wij per casus zorgvuldig afwegen of we de gespreksvoering overnemen, of dat we de aanmelder kunnen ondersteunen als sparring partner met onze inhoudelijke expertise.

Stap 2: We nemen contact op met de cliënt

We bellen de cliënt binnen 1-2 werkdagen op en maken dan een afspraak om op huisbezoek te komen. Mocht de cliënt het fijn vinden dan kan het gesprek ook telefonisch of op de GGD plaatsvinden.

Stap 3: We starten de begeleiding

Tijdens het eerste gesprek luisteren we naar het verhaal van de cliënt en geven we uitleg over de mogelijkheden van het programma. Wanneer de cliënt instemt starten we een begeleidingstraject, bestaande uit een aantal gesprekken over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Een begeleidingstraject kent geen vaste duur, we sluiten ons volledig aan bij de behoefte van de cliënt.

Stap 4: We bieden praktische en financiële hulp bij het organiseren van anticonceptie

Eén van de uitkomsten van een begeleidingstraject kan zijn dat de cliënt kiest voor het gebruik van anticonceptie. We zoeken dan samen uit welk middel bij de wensen en leefsituatie van de cliënt past. Indien er sprake is van financiële problemen kan de anticonceptie uit ons NNZ-budget bekostigd worden. Ook hebben wij een netwerk van partners die de anticonceptie kunnen voorschrijven en plaatsen. 

Meer weten over onze methodiek, vervolgstappen en follow-up?